lauantai 21. elokuuta 2010

Venture-ideoita annetaan hyvään kotiinTällä viikolla tuli mieleen pari mukavaa liikeideaa, joilla voisi kääriä tuohta täällä kansantasavallassa. Ajattelin, että jaan ne tässä solidaarisuuden nimissä kaikkien lukutaitoisten työläisten käyttöön.

Ensimmäinen liikeidea sijoittuu tällä hetkellä tuottoisimmalle viihdeteollisuuden haaralle, videopeliteollisuuteen. Idea on varsin yksinkertainen: Peli, joka tapahtuu Shanghain kovaksi keitetyille kaduille. Siinä pelaaja asettuu paikallisen taksikuskin asemaan. Hänen tehtävänä on kuljettaa asiakkaita mahdollisimman nopeasti paikasta toiseen. Tietysti taksilla pitää pystyä pujoittelemaan liikenteen sijassa säännöistä piittaamatta, valita paras reitti, mutta myös asiakkaat antavat ohjeita matkan varrella vaihtoehtoisista reiteistä. Jotta, tällä hetkellä niin suosittu verkkopelaamisominaisuus tulisi mukaan tähänkin peliin, on pelaajan puhuttava "kännykkällä" muiden verkossa roikkuvien pelaajien kanssa. Jos saa asiakkaat perille ilman suurempia kolhuja palkaksi kilahtaa muutaman ryppyisen kansanrahan. Näitä säästämällä, saattaa saada muutettua parmpaan asuntoon tai syötyä juhlaillallisen. Eli minun Hollywood-henkinen myyntipuhe (pitch) olisi seuraava: "GTA meets Jarmuch's Night on Earth but in Shanghai."

Toinen liikeidea on luultavasti edellistä lupaavampi ja moniulotteisempi. Siinä tarvitaan jonkin verran venture-rahaa, mutta tuotot ovat sitä makeammat. Ensi pitää ostaa muutama paikallinen leimasintehdas pois kuleksimasta ja sitten hankkia siivu leimasinmustemarkkinoista. Tämä tuottaa jo ihan mukavasti. Sen verran paljon täällä läiskitään jokaiseen hiemankin viralliseen paperiin leimaa. Mutta tämä on vasta alkua. Seuraavaksi pitää kehittää leimasinmustestantardi, joka vastaa oman tehtaan tuotetta. Pienellä voitelulla saadaan varmasti viranomaiset vakuuttumaan, että siten virallisen leiman asema virallistuu entisestään, jos he noudattava edellämainittua mustestandardia. Sitten kannattaa siirtyä pankkitilin ääreen nauttimaan rahavirrasta, joka vuolas kuin Yangtse rankkasateella. Tietysti on tärkeää, että valtion hyväksi ohjataan sopiva puro, jotta kaikille on selvää, että yritys on mukana rakentamassa puolueen loistavaa tulevaisuutta.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäisen ideasi mainoslause muistuttaa Altmanin Playerissä roiskittuja lauseita. Siksi se on varsin mainio. Tosin pelin sijoittaminen Shanghaihin on turhan sitovaa, koska Night on Earth on jo lähtökohtaisesti viisitasoinen. Vai oliko ajatus se, että siirryttäisiin vähitellen "helpoista" kaupungeista kohti "vaikeita"? Voisi toimia.

    VastaaPoista
  2. Playeristä varmaan se lauserakenne on aivoihini luiskahtanut. No ei tuota kannata kauhena tarkasti lukea. Suoraan sanoen en ajatellut koko peliä kovinkaan pitkälle...

    VastaaPoista